Zoete aardappelstamppot - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Zoete aardappelstamppot

Stamppot
4 pers     40 min
Benodigdheden:
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 600 g zoete aardappelen
  • 10 g bieslook
  • 0,5 tl kaneel
  • 100 ml crème fraîche
  • 400 g kalkoenfilets
  • 2 uien
  • 60 g roomboter
  • 2 tl sambal
  • 10 g tijm
  • 50 g pecannoten
  • 2 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el honing
  • zout
  • peper
  • pureestamper
Bereidingswijze:
                  
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet water op en breng aan de kook met het deksel op de pan. Kook de aardappelen 10 minuten. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in evengrote stukken als de aardappelen.Voeg de zoete aardappelen na 10 minuten toe en kook het geheel nog 10 minuten. Neem vervolgens de pan van het vuur en giet de aardappelen af.
  2. Snij de bieslook fijn. Voeg de bieslook samen met de kaneel en crème fraîche toe aan het aardappelmengsel. Stamp tot een grove stamppot en laat afgedekt staan.
  3. Snij intussen de kalkoenfilet in reepjes. Bestrooi met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en roerbak de kalkoenreepjes en ui 8 minuten.
  4. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de pecannoten grof. Voeg de pecannoten, sambal, tijm, oregano, paprikapoeder, honing en 3 eetlepels water toe aan de kalkoenreepjes. Laat 4 minuten op laag vuur meebakken. Voeg de overige boter en 4 eetlepels water toe en roer door. Serveer de pecan-kalkoen bij de stamppot.

Tip: lekker met tortilla-chips.
Terug naar de inhoud