Hamquiche met kastanjechampignons, bieslook en extra oude kaas - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Hamquiche met kastanjechampignons, bieslook en extra oude kaas

Groente/aardappel/div
6 pers      75 min
Benodigdheden:
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 125 ml kookroom light
  • 100 gr geraspte kaas extra oud
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr gebraden ham
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 15 gr tijm
  • 20 gr boter om in te vetten
  • zout en peper
Materialen
quichevorm van 26 cm
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 gr. C. Pel en snij de ui in ringen en fruit 5 min. aan in de olijfolie. pluk de tijmblaadjes van de takjes en snij de champignons in plakjes. Rol de ham op en snij de rol daarna in kleine rolletjes van 2 cm. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met boter. Maak het eimengsel: meng de eieren met de oude kaas en de room. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de ui, hamrolletjes, champignons en de tijm over de quichebodem. Verdeel daarna het eimengsel over de quiche en bak de quiche 45 min. in de oven.
Terug naar de inhoud