Gratin van zoete aardappelen en spruiten met gorgonzola - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Gratin van zoete aardappelen en spruiten met gorgonzola

Vegetarisch
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • 500 gr zoete aarrdappelen, geschild
  • 500 gr spruiten, panklaar
  • 250 gr gorgonzola (of brie)
  • 200 ml room
  • 1 ei
  • 1 theel verse of gedroogde tijmblaadjes
  • 50 gr walnoten
  • ovenschaal ingevet
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes.
  2. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van de geitenkaas erover.
  3. Blancheer de aardappelplakjes 1 minuut, laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.
  4. Klop de room los met het ei, de tijm en peper en giet over de aardappelplakjes.
  5. Verdeel de rest van de kaas en de walnoten erover.
  6. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
Terug naar de inhoud