Surinaamse zuurkool - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Surinaamse zuurkool

Surinaams
8 pers    30 - 60 min

Benodigdheden:
  • 500 gr voorgekookte zuurkool
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr kippenboutjes
  • 150 gr spekblokjes
  • 1 rookworst
  • 4 pimentkorrels
  • 2 salaamblaadjes
  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 madame Jeanette
  • 1 bosje selderij
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 3 dl water
  • zout
  • rijst
Bereidingswijze:
  1. Bak in een grote pan de spekblokjes goudbruin. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Bak dit alles ook mee met de spekblokjes.
  2. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg dit ook toe aan het mengsel. Was de kippenpootjes en bak deze mee.
  3. Voeg de korianderpoeder, komijnpoeder en de nootmuskaat eraan toe en roer dit goed door.
  4. Schil en was de aardappelen en snij deze door vieren.
  5. Voeg de tomaten puree toe en roer het even door de pan om te ontzuren. De rookworst mag er dan bij.  Voeg vervolgens de aardappels en de zuurkool toe. Dan nog het water, de pimentkorrels, de Salaamblaadjes en de madame Jeanette er bovenop. Laat het ongeveer 10 min koken.
  6. Zet het vuur zachter en laat dit nu 20 minuten nog lekker doorstoven met de deksel op de pan. Schep het regelmatig even goed om. Als het te droog is voeg je er gewoon wat water aan toe.
  7. Doe wat water in de pan samen met de rijst. Zet de pan zonder deksel op hoog vuur en zodra het water begint te koken draai je het vuur naar de laagste stand en doe je de deksel op de pan. Laat dit nog 12 minuten zachtjes koken op laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork.
 

Eet smakelijk!
Terug naar de inhoud