Surinaamse Roti - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Surinaamse Roti

Surinaams
4 pers     60 min    
Ingrediënten
  • 8 kipdijstukjes (zonder bot)
  • peper en zout
  • 50 gr boter of margarine
  • 500 gr sperziebonen
  • 750 gr vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 5 eetl olie
  • 2 eetl kerrie masala
  • 3 theel gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kippebouillontablet
  • rotikoeken (bazar)
Voorbereiden:
Kip inwrijven met zout en peper. In braadpan de boter verhitten en de kip in ca. 5 min. rondom bruin bakken.
Afgedekt in ca. 30 min. gaar stoven. Bij kip met bot de kip uit pan op bord scheppen en iets af laten koelen en kippenvlees van bot nemen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereidingswijze:
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten. Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn ca. 3 min zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 1 min. meebakken.
Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 l water.
Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 min. laten stoven.
Serveren:
4 borden voorverwarmen, roti koek op een bord en mengsel op de koek, dichtvouwen en met aluminiumfolie afdekken. dit herhalen met de overige borden.
De aluminiumfolie zorgt dat tijdens het opdienen alles goed warm blijft.
Op het laatst de folie eraf en aan tafel.
Terug naar de inhoud