Italiaanse kipschotel met tomaat en chorizo - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Italiaanse kipschotel met tomaat en chorizo

Italiaans
4 pers     35 min
Benodigdheden:
  • 3 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 schaal Nieuwe Standaard Kip kipfilet (390 g)
  • 50 g chorizo (vleeswaren)
  • 1 bol mozzarella (à 125 g)
  • 1 ciabatta
  • 1 snufje peper
  • 1 ovenschaal (18 x 28 cm)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Doe de tomatenblokjes met de knoflook in de ovenschaal. Leg de in 8 stukken gesneden kipfilet in de tomatensaus.
  2. Verdeel de chorizo en plakjes mozzarella over de kipfilet en bestrooi met peper naar smaak.
  3. Bak de kipschotel in de voorverwarmde oven in 20 min. gaar. Serveer met de ciabatta.

Tip: Serveer er een frisse rucolasalade met zwarte olijven en een dressing van citroen en olijfolie bij

Terug naar de inhoud