Mousaka
Grieks


Benodigdheden:
- ui en knoflook
- rode peper (of sambal)
- 2 aardappelen in dunne plakjes
- 2 eieren
- 100 geraspte kaas
- 1 gourgette
- 1 p. rundergehakt
- 1/2 bakje champignons
- 1 pakje gezeefde tomaten (pomedore)
Kruiden:
- kaneel
- oregano
- evt. giroskruiden
- zout en peper

Bereidingswijze
Ui, knoflook, champignons en gehakt met de kaneel, oregano (of gyroskruiden) aanbraden en pomadore toevoegen.
Snijd de gourgette in dunne plakken.
Blancheer de aardappelschijfjes.
Maak in een ovenschaal laagjes saus, gourgette, aardappel. Eindigen met geklopte eieren, scheut melk met kaas of bechamelsaus. De schaal ong. 20 min in een voorverwarmde oven van 200°C
Tip: Griekse salade: Sla, tomaat, groene paprika, fèta, rode ui en als dressing: rode wijnazijn, griekse olie en knoflook