Mousaka - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Mousaka

Grieks
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • ui en knoflook
  • rode peper (of sambal)
  • 2 aardappelen in dunne plakjes
  • 2 eieren
  • 100 geraspte kaas
  • 1 gourgette
  • 1 p. rundergehakt
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 pakje gezeefde tomaten (pomedore)
Kruiden:
  • kaneel
  • oregano
  • evt. giroskruiden
  • zout en peper
Bereidingswijze
Ui, knoflook, champignons en gehakt met de kaneel, oregano (of gyroskruiden) aanbraden en pomadore toevoegen.
Snijd de gourgette in dunne plakken.
Blancheer de aardappelschijfjes.
Maak in een ovenschaal laagjes saus, gourgette, aardappel. Eindigen met geklopte eieren, scheut melk met kaas of bechamelsaus. De schaal ong. 20 min in een voorverwarmde oven van 200°C
Tip: Griekse salade: Sla, tomaat, groene paprika, fèta, rode ui en als dressing: rode wijnazijn, griekse olie en knoflook
Terug naar de inhoud