Maffé - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Maffé

Afrikaans/Marokkaans
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • 3 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 2 aardappels
  • 1 zoete aardappel
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 bl tomatenpuree
  • 500 gr kipfilé
  • zout en peper of kipkruiden
  • 1 kippebouillonblokje
  • evt. sambal
  • met rijst of couscous
Bereidingswijze
  1. Snijd wortelen, paprika en geschilde aardappelen in grove stukken
  2. Snijd de kip in blokjes
  3. Verhit een bodempje olie in een grote pan, voeg de kip toe en bak het in een paar minuten. Voeg tomantenpuree, wortelen (even voorstomen) paprika, aardappelen en evt. sambal toe, roer alles goed door en laat het een paar min. doorbakken.
  4. voeg 5 dl. heet water toe met bouillonblokje en laat het geheel ong. 20 min zachtjes koken.
  5. Voeg op het laatst pas de pindakaas toe. goed blijven roeren tot ook de pindakaas warm is.

Serveren met rijst of couscous.
Terug naar de inhoud