Stoofpotje van beenham met krieltjes en peulvruchten - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Stoofpotje van beenham met krieltjes en peulvruchten

Vlees
4 pers     35 min
Benodigdheden:
  • 600 gram beenham naturel
  • 600 gram krieltjes
  • 40 gram roomboter
  • 250 milliliter kookroom
  • 25 centiliter runderfond
  • 200 gram sugar snaps
  • 200 gram snijbonen
  • 350 gram haricots verts
  • 2 flinke eetlepels grove mosterd
  • Versgemalen peper
  • Zout
Bereidingswijze:
  1. Snijd de rauwe beenham in niet te kleine blokjes en snijd de krieltjes doormidden.
  2. Verwarm in een ruime hapjespan de roomboter tot deze begint te kleuren en bak er de blokjes beenham rondom mooi goudbruin in. Kruid met peper.
  3. Blus de pan af met de runderfond, breng aan de kook en voeg de kookroom toe. Laat even flink inkoken. Voeg de grove mosterd toe.
  4. Voeg de krieltjes toe, breng het geheel opnieuw aan de kook, draai het vuur lager en laat zo’n 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Haal ondertussen de draden van de sugar snaps, maak de haricots verts schoon en snijd de snijbonen in stukjes.
  6. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer de verschillende groenten afzonderlijk in het kokende water gedurende enkele minuten. Spoel direct koud met water en laat vervolgens goed uitlekken.
  7. Voeg de groenten toe aan het stoofpotje en laat zo’n 5 minuten mee pruttelen. Breng het geheel eventueel nog op smaak met zout en peper.
Terug naar de inhoud