Rendang van riblappen - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Rendang van riblappen

Indisch/Thais e.d.
4 pers     180 min
Benodigdheden:
  • 500 gram riblappen
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 pakje Kumar’s Rendang
  • 200 gram kokosmelk
  • 1/2 bakje verse koriander (peterselie)
  • 4 zoete aardappelen
  • rauwkost kant en klaar met wortel
  • sap en rasp van 1 limoen
  • versgemalen peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Snijd de riblappen in niet te grote blokjes.
  2. Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en bak er het vlees stevig in aan. Voeg de rendangpasta toe en laat mee fruiten.
  3. Blus de pan af met een scheutje water en voeg de kokosmelk toe. Breng het geheel tegen de kook, zet het vuur lager en laat gedurende ongeveer 2,5 uur zachtjes pruttelen onder een deksel. Houd tussendoor in de gaten dat het geheel niet droogkookt. Voeg in dat geval nog wat water toe.
  4. Schil, terwijl het vlees gaart, de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook het in een pan met gezouten water volledig gaar.
  5. Giet af en draai in de keukenmachine of met behulp van een pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Blijft de puree te dik, voeg dan een beetje van het kookvocht toe. Warm de puree net voor het serveren nog even op.
  6. Verdeel de puree van zoete aardappel over 4 borden en maak er een kuiltje in. Schep er de rendang op en bestrooi met wat blaadjes verse koriander (peterselie.
  7. Serveer er de rauwkost apart bij.
Terug naar de inhoud