Ovenschotel van witlof en gehakt - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Ovenschotel van witlof en gehakt

Groente/aardappel/div
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Scheutje ketjap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 stronkjes witlof
  • 4 takjes geritste verse tijm
  • 1 pakje Maggi Aardappelpuree à la minute Kaas
  • 125 gram geraspte kaas
  • Versgemalen peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C bij de grillstand.
  2. Maak de stronkjes witlof schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
  3. Meng het half-om-half gehakt met de eieren, 1 eetlepel paneermeel en een scheutje ketjap. Kruid met zout en peper en meng goed door tot een stevig geheel. Vorm er kleine gehaktballen van.
  4. Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een anti-kleefpan en bak er de gehaktballetjes mooi goudbruin in. Neem uit de pan en houd apart.
  5. Bak in dezelfde pan met een extra scheutje zonnebloemolie de gehalveerde witlof om en om in aan met de tijm tot ze mooi beginnen te kleuren. Kruid met zout en peper.
  6. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
  7. Verdeel er de stronkjes witlof over en druk er de gehaktballetjes tussen.
  8. Bestrooi met de geraspte kaas en de rest van het paneermeel en plaats zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat mooi gratineren.
Terug naar de inhoud