Vis a la Parmigiana - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Vis a la Parmigiana

Vis
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 4 trostomaten (in blokjes)
  • 6 zongedroogde tomaatjes (zeer fijngesneden)
  • 1 bosje basilicum
  • 8 stukken koolvisfilets (ontdooid, diepvries)
  • 1 bol buffelmozzarella (in 8 plakjes)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog 1 minuut.
  3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en breng de saus aan de kook.
  4. Snijd de basilicumblaadjes van de steeltjes.
  5. Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus.
  6. Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Leg 4 visfilets in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  10. Leg op elk stuk vis 2 plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
  11. Leg steeds nog een stuk visfilet op de mozzarella en schep hier een royale lepel tomatensaus over.
  12. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de vis in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  13. Garneer met de rest van de basilicum.

Tip: Lekker met frietjes en kropsla
Terug naar de inhoud