Pittige andijviestamppot - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Pittige andijviestamppot

Stamppot
4 pers     20-25 min
Benodigdheden:
  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 500 gr andijvie
  • 200 gr blauwe brie
  • 75 gr cashewnoten
Bereidingswijze:
  1. Kook de aardappels in een pan met water in ca 10-12 min gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
  2. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
  3. Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn.
  4. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekepan en fruit de ui, de knoflook rede peper kurkuma en komijnpoeder.
  6. Snijd de andijvie in stukjes, voeg de andijvie toe en bak in ca 5 min gaar.
  7. Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
  8. Rooster de cashewnoten  circa 3 min in een droge pan en hak ze grof. Rol kleine balletjes van de brie en rol ze door de cashewnoten.
  9. Verdeel de pittige andijviestamp over de borden. Serveer met de brieballetjes
Terug naar de inhoud