Thaise kip - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Thaise kip

Indisch/Thais e.d.
2 pers     20-30 min
Benodigdheden:
  • 2 grote kipfilets in kleine blokjes
  • 2 grote rode paprika`s in reepjes
  • 1 basilicum plantje (of schaaltje AH)
  • 1 (of naar smaak 2, als je van echt scherp houdt) rode pepertjes (of sambal Oelek)

Marinade:
  • 1 rood pepertje (of 2 als je van heel scherp houdt)
  • 2 of meer teentjes knoflook
  • 2 El. sherry(liefst droge sherry)
  • 2 EL ketjap manis (zoet)
  • 1 El. suiker

voor de paprika`s:
  • 1 El. suiker
  • 1 Theel. vloeibare honing
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
Bereidingswijze:
  1. Snij de kipfilets in kleine stukjes.
  2. Maak de marinade met de honing, ketjap manis, suiker en 1 gesnipperd teentje knoflook en de sherry.
  3. Laat de kip hierin liefst een hele middag marineren.
  4. Snijd de paprika`s in fijne reepjes en roerbak ze in de wok of koekenpan met olie
  5. Breng de reepjes op smaak met redelijk veel peper en zout (even proeven), met 3 El. ketjap manis, 1 eetl. suiker en nog een theel. honing.
  6. Voeg er ook de gesnipperde rode pepertjes en de knoflook aan toe. Eerst op hoog vuur. Als alles kookt dan de vlam laag en lekker laten sudderen, af en toe omroeren. paar minuten, zonder deksel.
  7. Dan doe je in een grote Braadpan wat olie en als die heet is voeg je de kipblokjes(met de marinade) toe. op hoog vuur, onder af en toe roeren lekker bruin bakken (zonder deksel) en dan +/- 15 min met deksel schuin op de pan op laag vuur.
  8. Als de kip gaar en lekker bruin is dan roer je het paprika mengsel samen met de gewassen en klein gescheurde blaadjes van de basilicum erdoor en dan laat je het nog, met het deksel dicht, op laag vuur nog 15 min. sudderen.
Terug naar de inhoud