Groentegratin met kruidenboterkrieltjes - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

Vegetarisch
4 pers     25 min
Benodigdheden:
  • 250 gram broccoliroosjes
  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 250 gram courgettes (in plakken)
  • 1 ei
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • 50 gram kruidenboter
  • 400 gram krieltjes (voorgekookt)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoliroosjes en bloemkoolroosjes 2 minuten.
  3. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  4. Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
  5. Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
  6. Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
  8. Serveer de krieltjes bij de groentegratin.
Terug naar de inhoud