Noord Afrikaans stoofvlees - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Noord Afrikaans stoofvlees

Afrikaans/Marokkaans
4 pers     2 uur
Benodigdheden:
  • 1 kilo runderstoofvlees
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 pak wokgroente
  • 3 tomaten
  • het sap van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • 2 koffielepels oregano
Bereidingswijze
Snijd de uien en de knoflook fijn. Pel de tomaten en hak ze grof. Fruit de uien en de knoflook even aan en voeg er het vlees aan toe. Schroei het dicht aan alle kanten en overgiet met de bouillon. Voeg er nu de kruiden, het kaneelstokje, de tomaten en het citroensap aan toe. Laat dit nu ongeveer 1,5 uur sudderen op een matig vuur tot het vlees mals is.
Wokgroenten wokken en toevoegen.
Serveersuggesties
Je kan nog verse korianderblaadjes gebruiken om te garneren.
Terug naar de inhoud