Chinese tomatensoep - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Chinese tomatensoep

Soepen
8 pers     2 uur
Benodigdheden:
  • 1 liter water
  • 3 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk
  • 500 gr kipdijfilet
  • 1 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak)
  • 1 theelepel djahe (gemberpoeder)
  • 1 theelepel sereh citroengras)
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 handje vol mihoen
Bereidingswijze
Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook.
Laat dit dan 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Haal alle ingredienten uit de bouillon.
Laat de kip een beetje afkoelen, haal het van de botten en snij het fijn.
Doe zolang in een schaaltje.Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.
Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh.
Roer dit door de soep.
Roer de maizena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe.
Voeg de mihoen toe.
Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken.
Als laatste de gesneden kip toevoegen.
Terug naar de inhoud