Mexicaanse stapeltaart - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Mexicaanse stapeltaart

Mexicaans
4 pers     25 min (+15 min oven)
Benodigdheden:
  • 1 pak Honig Familiegerecht Mexicaanse wraps
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 150 gr geraspte jongbel. kaas
  • ronde ovenschaal of quichevorm min. 22cm) ingevet
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de mix voor tomatensaus met 150 ml water.
  2. Verhit de olie in een pan, rul het gehakt.
  3. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. Scep de champignons erdoor en bak nog 5 min. (eventueel met bonen en mais)
  4. Voeg de Mexicaanse kruidenmix met 100 ml water toe en verwarm het gehaktmengsel al omscheppend nog 1 min.
  5. Leg de wrap in de ovenschaal. Schep er 1/5 van het gehaktmengsel op. Herhaal met de rest van de wraps en het gehaktmengsel. Eindig met een wrap.
  6. Bedek voor liefhebbers van mild, de helft van de bovenste wrap met de koude tomatensaus. Roer de Mexicaanse spicemix door de andere helft van de tomatensaus en bedek er de andere helft van de wrap mee. Bestrooi de bovenkant met de kaas.
  7. Bak de wraptaart in de voorverwarmde oven 10-15 min tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Snijd de taart aan tafel in punten.
Terug naar de inhoud