Limburgs Zuurvlees - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Limburgs Zuurvlees

Stoofschotels
4 pers     150 min
Ingrediënten
  • 800 gram rundersukade
  • 2 takjes tijm
  • 2 st. kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 deciliter rode wijnazijn
  • 2 deciliter water
  • 300 gram ui
  • 200 gram prei
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 4 flinke eetl. apelstroop
  • 2 plakjes peperkoek
  • versgemalen peper
  • zout
Bereidingswijze:
1. Snijd het vlees in niet te grote blokjes, schep in een kom en voeg de azijn, het water, de laurier, de kruidnagel en de tijm toe. Kruid rijkelijk met zout en peper en plaats een nacht in de koelkast.
2. Snijd de volgende dag de ui in ringen en de prei in dikke ringen.        
3. Fruit de ui en de prei aan in een ruime hapjespan, schep uit de pan en houd apart.
4. Giet de marinade van het vlees, maar bewaar deze wel.    
5. Bak de blokjes sucade aan in de pan waarin zojuist de groenten zijn aangefruit.    
6. Blus de pan af met de marinade en voeg de verkruimelde peperkoek en de appelstroop toe. Schep er de groenten bij.   
7. Laat ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven en breng dan op smaak met zout en peper. Als je het zuurvlees nog te zuur vindt, kun je wat extra appelstroop toevoegen.  
8. Serveer er gekookte aardappeltjes met peterselie of aardappelpuree bij en vergeet natuurlijk niet om er een lekkere zelfgemaakte appelmoes bij te maken.
Terug naar de inhoud