Tartiflette a la Yvette - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Tartiflette a la Yvette

Vis
4 pers     45 min
Benodigdheden:
  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen, geschild
  • 3 witte uien, gepeld
  • 1 venkel
  • roomboter om mee in te vetten
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl verse tijmblaadjes
  • 250 gr comté of gruyére, geraspt
  • 350 gr kabeljauw in blokjes
  • ca 300 ml slagroom
  • 1 snufje paprikapoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aardappelen zo dun als u kunt, doe dit bv op een schaaf. Doe dit ook met de uien en de venkel.
Vet een ovenschaal in met roomboter.
Maak laagjes:begin met aardappel, dan ui, venkel, zout en peper, tijm, wat comté, wat kabeljauw en ga door tot alles op is.
Bewaar wat kaas voor de bovenkant. Probeer te eindigen met een laag aardappel. Breng de slagroom op smaak met zout en peper. Giet hem over de schaal uit en bestrooi alles met de overgehouden kaas, wat tijmblaadjes en paprikapoeder. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem op een bakplaat tegen het eventueel lekken.
Bak de tartiflette 20 min in de warme oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak hem nog 15 min. of tot hij mooi bruin is en gaar.

Tip:
Vervang de kabeljauw door:
~verse zalm
~gerookt spek, katenspek bv
~gerookte forel
~blokjes gerookte kip
~wat geblancheerede wilde spinazie
Terug naar de inhoud