Zoete aardappelsoep - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Zoete aardappelsoep

Soepen
6 pers     50 min
Benodigdheden:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (halve kan ook)
  • Scheutje olijfolie
  • 700 gr zoete aardappels, geschild
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theel kerriepoeder
  • 1 liter groentenbouillon
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 1 limoen
  • Zout en peper
  • Paar eetl dikke yoghurt (of kookroom)
  • Paar takjes verse koriander (of peterselie)
  • Cashewnoten
Bereidingswijze:
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de chilipeper toe en bak een minuutje mee. Roer de garam masala en de kerrie er door.
  2. Snijd de zoete aardappels in blokjes en voeg toe aan de pan. Schep goed door zodat ze goed bedekt zijn met de kruiden. Schenk de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de aardappels een minuut of 15 totdat ze zacht zijn geworden.
  3. Pureer de soep met een staafmixer (of in de blender) glad. Voeg de kokosmelk toe en warm even door. Voeg het sap van 1 limoen toe en wat verse koriander. Breng de soep eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout. Dien de soep op met een schep yoghurt en wat verse koriander.

Let op:
Kan wat heet uitvallen

Terug naar de inhoud