Mexicaanse ovenschotel met gehakt - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Mexicaans
4 pers     15 + 20 min
Benodigdheden:
  • 500 g rundergehakt
  • 40 g burrito seasoning mix (zakje)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 300 g mais in blik
  • 400 g chilibonen in blik
  • 100 g geraspte milde kaas 45+ (zak)
  • 150 g tortillachips naturel (zak)
  • 1 rode puntpaprika (variatie mogelijk)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.
  2. Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de schotel.
  4. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips. Lekker met crème fraîche.
Terug naar de inhoud