Romige pasta met walnoten en gebraden varkensrollade - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Romige pasta met walnoten en gebraden varkensrollade

Italiaans
4 pers     20 min
Benodigdheden:
  • varkensrollade, 600 gram
  • Paturain Kruiden, bakje 165 gram
  • gewassen spinazie, 400 gram
  • olijfolie, 2 eetlepels
  • Rummo Penne pasta, 400 gram
  • walnoten, 4 eetlepels (geroosterd) (of pecannoten)
  • versgemalen peper
  • zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Verwarm in een ruime hapjespan 1 eetlepel olijfolie en smoor er 1/3 van de spinazie in tot deze begint te slinken.
3. Voeg 3 eetlepels Paturain en de helft van de noten toe en neem de pan van het vuur. Roer goed door en kruid eventueel met zout en peper.
4. Maak met een scherp mes een horizontale snee in het vlees, zodat een opening ontstaat en vul deze opening met de gesmoorde spinazie.
5. Kruid het vlees rondom met zout en peper en braad het mooi goudbruin aan in de rest van de olijfolie in een anti-kleefpan.
6. Leg het gebraden vlees in een ovenschaal, plaats in de voorverwarmde oven en laat zo’n 45 minuten braden.
7. Kook 15 minuten voordat de rollade gaar is, de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
8. Smoor de rest van de spinazie in een hapjespan tot deze net begint te slinken, voeg er de rest van de Paturain aan toe en roer er de gekookte pasta doorheen. Kruid met zout en peper.
9. Neem het vlees uit de oven, verwijder het rolladenet en snijd in mooie plakken. Is het vlees toch nog net niet helemaal gaar, dan kun je de gesneden rollade nog even terugplaatsen in de oven.
10. Dresseer de pasta in diepe borden, verdeel er de getrancheerde rollade over en bestrooi met de rest van de noten.
Terug naar de inhoud