Broccoli-quiche met bosui en spekjes - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Broccoli-quiche met bosui en spekjes

Groente/aardappel/div
4 pers     20 + 40 min
Benodigdheden:
  • 500 gram broccoli in kleine roosjes
  • 5 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
  • 250 gram magere gerookte spekblokjes
  • 5 eieren
  • 200 ml kookroom of crème fraîche
  • 4 lente- of bosuitjes in ringetjes
  • 150 gram geraspte belegen of oude kaas
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de broccoliroosjes circa 3 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.
  3. Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan.
  4. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
  5. Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem.
  6. Giet het eimengsel erover en bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een tomaten-komkommersalade.

Tips:
  • Voeg voor wat meer pit 2 theelepels kerriepoeder toe aan het eimengsel.
  • Vervang de broccoli door prei.
Terug naar de inhoud