Roergebakken spruitjes in curry - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Roergebakken spruitjes in curry

Groente/aardappel/div
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • 300 g basmati rijst
  • 750 g spruitjes
  • 2 prei
  • 250 g champignons
  • 400 g hamblokjes
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl suiker
  • 2 el mosterd
  • 2 el sambal
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de kontjes van de spruitjes en kook ze ca. 8 minuten.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok, snij de prei en de champignons klein en doe die samen met de spruitjes in de wok. Voeg de hamblokjes, currypoeder en crème fraîche toe en roerbak ze ca. 7 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg daarna de mosterd, sambal en de suiker toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 5 minuten koken.
  5. Breng op smaak met zout en peper.  
Terug naar de inhoud