Marokkaanse kiptajine met rijst - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Marokkaanse kiptajine met rijst

Afrikaans/Marokkaans
4 pers     25 min
Benodigdheden:
  • 8 drumsticks of kipdij stukken
  • 2 tl ras el hanout
  • 4 el olijfolie
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 pot tajinesaus honing amandel
  • 1,5 zakje Pearl couscous (à 200 g) of 4 kopjes rijst
  • 400 g doperwtjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 citroen
  • 50 g gemengde groene kruiden (peterselie, koriander en dille)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
Bereidingswijze:
  1. Bestrijk de drumsticks in met ras el hanout. Verhit de helft van de olijfolie in een tajineschaal. Maak een laag van de aardappel en de uien en leg hierop de drumsticks. Schenk de tajinesaus erover en laat het met het deksel op de pan in ca. 45 min. gaar worden.
  2. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de doperwten ca. 5 min. Giet ze af en spoel ze koud. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon. Rasp de schil van de citroen, halveer hem en pers de citroen uit.
  3. Meng de couscous of witte rijst met de rest van de olijfolie, de kikkererwten, de doperwtjes, de groene kruiden (peterselie) en de citroenrasp. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  4. Zet de tajine op tafel of verdeel het gerecht over de borden.
Terug naar de inhoud