Kabeljauw uit de oven - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Kabeljauw uit de oven

Vis
4 pers     15 + 50 min
Benodigdheden:
  • 800 g Toscaanse aardappelpartjes (zak)
  • 5 el traditionele olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 400 g diepvries kabeljauwfilets
Bereidingswijze:
  1. Schep de Toscaanse aardappelpartjes in een ovenschaal om met olijfolie. Zet de schaal in de koude oven en schakel deze in op 225 °C. Bak de aardappeltjes, vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, 15-20 min. Snipper ondertussen de ui, snijd de courgette in dikke gehalveerde plakjes, en de tomaten in vieren.
  2. Neem de aardappeltjes uit de oven. Meng de courgette, de ui en de tomaten door de aardappelen. Smeer de stukken kabeljauw rondom in met olijfolie, bestrooi ze met wat zout en peper en leg ze op het aardappel-groentemengsel in de ovenschaal. Bak de schotel in de oven in 25-30 min. gaar. Verdeel de ovenschotel over borden.
Terug naar de inhoud