Kip met peultjes en pinda's - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Kip met peultjes en pinda's

Indisch/Thais e.d.
4 pers     25 min
Benodigdheden:
  • 500 gram kipdij (in blokjes)
  • 4 eetlepels sherry of 4 eetlepels kippenbouillon
  • 1.5 eetlepels maizena
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm) of 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 250 gram broccoli (in roosjes)
  • 200 gram peultjes (afgehaald)
  • 4 eetlepels wokolie
  • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd) of 1 ui (gesnipperd)
  • 2 eetlepels sojasaus of 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal manis
  • 100 gram ongezouten pinda’s
Bereidingswijze:
  1. Meng de kipfilet met 2 eetlepels sherry, de helft van de maizena, de gember en 1/2 theelepel zout.
  2. Blancheer de broccoli 1 minuut, voeg de peultjes toe en blancheer nog 1 minuut. Giet de groenten af en spoel er koud water over.
  3. Verhit de wokolie en fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalot kort. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  4. Meng de rest van de sherry met de rest van de maizena, de sojasaus en sambal en schep dit mengsel door de kip.
  5. Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan.
  6. Meng de broccoli en peultjes door de kip en bestrooi met de pinda’s.
Terug naar de inhoud