Groentepizza met kipshoarma en pittige wortelsalade - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Groentepizza met kipshoarma en pittige wortelsalade

Italiaans
4 pers     25 min
Benodigdheden:
  • 2 Magioni bloemkoolpizzabodems
  • 300 g hot salsa in potje
  • 250 g ricotta
  • 1 el zonnebloemolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes shoarma
  • 1 el mayonaise
  • 2 el milde halfvolle yoghurt
  • ½ teen knoflook
  • 800 g winterpeen
  • 40 g veldsla
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pizzabodems en bestrijk de helften met de helft van de salsa. Verkruimel de ricotta erover en bak de pizzahelften 15 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de shoarmareepjes op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Meng de mayonaise met de yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Rasp de winterpeen, doe in een schaal en meng de rest van de salsa erdoor.
  3. Neem de pizzabodems uit de oven. Verdeel de veldsla over de pizzahelften en schep de shoarma erop. Besprenkel met de knoflooksaus. Serveer de pizza’s met de wortelsalade.

combinatietip:
Lekker met fijngesneden peterselie.

Terug naar de inhoud